E-SPORT sier nei til idrettsforbundet. Inngår i stedet millionavtale med ComeOn

Spillselskapet Comeon går inn med årlig millionstøtte til det ferske forbundet, som samlet troppene og etablerte seg på nytt i fjor høst.

– Vi vil gjerne ha et samarbeid med NIF, men de har lukket døren. Derfor måtte vi gjøre noe for å skaffe midler nok til å utvikle vår egen organisasjon, og ansette folk. Mens vi har drevet på dugnad, så jobber vi opp mot organisasjoner internasjonalt som har hundre ansatte, sier generalsekretær i e-sportsforbundet, Jack Holand til VG, som omtalte saken først.

Ifølge Holand dreier krangelen seg om hva slags dataspill den tradisjonelle idretten kan godta: Som et eksempel vil fotballspillet FIFA bli godtatt, men skytespill som Fortnite og Counter Strike vil ikke ble akseptert som e-sport av IOC.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *